Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це сьогодні на зустрічі з журналістами центральних ЗМІ розповів керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Пандемія вносить свої корективи у життя, але у нас є ще три з половиною тижні, і ми сподіваємося, що ситуація покращиться. Хоча ми читаємо повідомлення про те, що планується продовжити карантин у Києві на більш тривалий період. Але найголовніша наша надія, щоб Великдень ми зустрічали у храмах, щоб храми були відкриті. При дотриманні карантинних норм, але, щоб у людей була можливість прийти в храм і саме у храмі почути найголовніші слова, які коли-небудь звучали у цьому світі: «Христос воскрес! Воістину воскрес!». Але ще раз повторюся - при дотриманні карантинних норм, тому що хвороба дуже важка і перед нею ніхто не застрахований», - зазначив митрополит Антоній.

За словами керуючого справами УПЦ, на парафіях немає критичної ситуації з поширенням коронавірусу.

«Слава Богу, у храмах і монастирях ситуація стабільна. Трапляється іноді хтось хворіє, але ми відпочатку взяли позицію, що при нездужанні - будь то простий мирянин або насельник монастиря - усі повинні самообмежуватися і не випробовувати долю. У цьому проявляється любов до ближнього», - додав митрополит Антоній.

Крім того, керуючий справами УПЦ зазначив, що, якщо до Великодня жорсткий карантин буде залишатися в силі, служби пройдуть на відкритому повітрі, але, у будь-якому випадку, храми не будуть закриті для віруючих.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

«Повного закриття храмів не було і в минулому році. Якщо була така можливість, при дотриманні дистанції, служба проходила на вулиці. Хоча потрібно враховувати, що у цьому році православна Пасха пізніше, ніж в минулому, тож сподіваємося, що, якщо погода дозволить і не буде можливості служити у храмах, люди молитимуться на території, прилеглій до храму. Ми розглядаємо різні варіанти, але єдиного стандарту бути не може, адже храми різні: великі, маленькі. Десь територія дозволяє зібратися разом і молитися, а десь немає такої можливості. Ми підходимо індивідуально до кожного приходу і монастиря. При вході у кожен наш храм є нові маски і людина повинна заходити в масці. Якщо є небезпека зараження, не обов'язково прикладатися до ікон. Можна помолитися перед іконою, попросити допомоги Божої Матері, Спасителя», - резюмував митрополит Антоній.