Уряд розраховує отримати в нинішньому році 12 млрд грн від великої приватизації. Про це повідомив міністр економіки Ігор Петрашко в інтерв'ю «кореспонденту».

Міністр нагадав, що Верховна Рада нещодавно прийняла закон, який розблокував велику приватизацію, і Фонд держмайна готується її запустити.

«У Фонді держмайна є багато об'єктів, які за останній рік йому передали. Загальний розрахунковий обсяг надходжень від приватизації — 12 млрд грн», - повідомив Петрашко.

Серед об'єктів, які будуть виставлені на продаж найближчим часом, міністр назвав Одеський припортовий завод, «Центренерго», Об'єднану гірничо-хімічну компанію.

"Одеський припортовий завод, який досить давно знаходиться на етапі підготовки до продажу, Об'єднана гірничо-хімічна компанія, Центренерго. Є ще багато підприємств у форматі нерухомості або якихось цікавих об'єктів, які можуть змінити основний профіль», - розповів Петрашко.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо: голова Фонду держмайна Дмитро Сенніченко заявив, що перші аукціони з продажу об'єктів великої приватизації відбудуться влітку.

Раніше міністр Петрашко повідомив, що виступає проти підвищення податків, і Уряд зараз не розглядає будь-які ініціативи по цьому напрямку.