Україна повинна зупинити імпорт струму з Білоруської АЕС і фінансово підтримувати недружній і антидемократичний режим Олександра Лукашенка.

Про це заявив народний депутат («Європейська солідарність») Олексій Гончаренко.

«Я наполягаю на прийнятті законопроекту про заборону імпорту електроенергії з Білорусі та Росії. Ми повинні перестати спонсорувати антидемократичні і ворожі нам режими. Тільки такими діями ми зможемо захистити нашу країну», - заявив нардеп на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що днями країни Балтії вперше повністю відмовилися від електроенергії з Росії, обмеживши поставки через Білорусь, в рамках процесу інтеграції до енергосистеми ЄС.

За словами нардепа, Білоруську АЕС країни Балтії розцінюють як пряму загрозу безпеки і закликають своїх союзників по НАТО, а також Україну, бойкотувати цю станцію.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Нагадаю, Литва та Латвія заявили про готовність підіймати питання надання Україні плану дій щодо членства в НАТО. При цьому, Україна продовжує закупати білоруську та російську електроенергію. Вам не здається це дещо дивним?», - додав Гончаренко.

Нагадаємо, Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. За перші 3 місяці, витрати на імпорт перевищили 900 млн грн.

18 березня про необхідність обмеження імпорту заявив президент Володимир Зеленський, а на наступний день припинити імпорт пообіцяв в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

Основним імпортером з Білорусі виступає компанія «Дніпросталь-Енерго» олігарха Віктора Пінчука.