Кабінет Міністрів дасть додаткові доручення Міністерству енергетики з метою вироблення механізмів вирішення проблемних питань розвитку відновлюваної енергетики в Україні та виконання меморандуму з інвесторами у ВДЕ.

"Зробимо ще доручення, проведемо відповідні наради. Ми і так приділяємо багато уваги цьому питанню, будемо ще більше",-сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ході засідання Кабміну 14 квітня, відповідаючи на запитання народного депутата Олексія Гончаренка (фракція" Євросолідарність") про перспективи виконання взятих урядом зобов'язань перед ВДЕ, зокрема, щодо відплати" зеленої " Е/Е.

При цьому прем'єр-міністр нагадав, що Міненерго раніше було доручено розробити механізми врегулювання ситуації.

Він також підкреслив, що питання розвитку відновлюваної енергетики розглядаються на всіх зустрічах уряду з міжнародними партнерами України.

Нагадаємо, за інформацією НБУ, на тлі кризи в галузі зеленої енергетики чистий відтік прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну в 2020 році склав 868,2 млн, тоді як в 2019 році чистий приплив склав 5,860 млрд доларів. Відтік інвестицій зафіксовано вперше з 2015 року.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Станом на 1 квітня підприємствам зеленої енергетики перераховано 4,6 млрд грн із суми «старого» боргу 2020 року. Рівень розрахунків держави з виплати такого боргу становить 20%.

Заборгованість держпідприємства "гарантований покупець" перед підприємствами відновлюваної енергетики сягає 17,8 млрд грн.

За результатами опитувань, які організувала експертна організація DiXi Group, понад 80% українців зацікавлені у зменшенні шкідливих викидів у навколишнє середовище та підтримують розвиток зеленої енергетики в Україні.