Впровадження нових екологічних нормативів викидів коштуватиме українській промисловості майже 7 млрд доларів, таке інвестиційне навантаження галузь забезпечити не в змозі.

До таких висновків дійшов GMK Center в результаті проведеного дослідження»оцінка інвестицій для впровадження ВАТ (НДТМ) в металургійній галузі України".

За підрахунками GMK Center, для впровадження в гірничо-металургійному комплексі найкращих доступних технологій і методів (НДТМ), передбачених законопроектом про зниження викидів (№4167), буде потрібно $6,6 млрд додаткових інвестицій. У центрі підкреслили: це в 6 разів більше інвестицій, ніж підприємства галузі вкладають щорічно.

«Для виконання вимог нових нормативів буде потрібно в 6 разів більше інвестицій, ніж підприємства галузі вкладали в середньому щорічно в 2016-2020 рр.», – повідомляє GMK Center.

У дослідженні наголошується, що 62% загальної суми інвестицій піде на модернізацію коксохімічного переділу. Це $ 421 в перерахунку на тонну коксу. Питома рівень сумарних інвестицій складе майже $307 в розрахунку на тонну сталі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Впровадження НДТМ стане занадто великим інвестиційним навантаженням для галузі", - констатували в GMK Center.

Раніше представник Федерації металургів України Андрій Лукасевич заявив, що передбачені законопроектом про промислові викиди (№4167) терміни та умови переходу до нових екологічних норм призведуть до закриття підприємств, адже промисловість не має десятків мільярдів на проведення екомодернізації.

У той же час в Європейській Бізнес Асоціації України відзначили: Україна повинна застосувати досвід проведення екомодернізації в країнах ЄС, тобто надати підприємствам державну підтримку на впровадження екотехнологій і запропонувати фінансові стимули.