Заступник міністра енергетики Олександр Зорін навмисно гальмує приватизацію ВАТ "Димитроввуглевантажтранс", який збиралися продати ще в кінці 2019-го. Про це повідомляє Антикор.

"Цілісний майновий комплекс "Димитроввуглевантажтранс" був офіційно виставлений на продаж ще в листопаді 2019 року. Включений в широко розрекламовану ФДМ програму малої приватизації в 2020 році. Але весь цей час чиясь невидима рука гальмувала проведення торгів на "Прозорро". Тепер зрозуміло, що це рука Зоріна», - повідомляє Антикор.

За інформацією видання, майновий комплекс хочуть зняти з приватизації на "Прозорро" і передати ДП "Мирноградвугілля", яке раніше очолював Зорін, і довів його до банкрутства.

«У комплекс входять залізнична колія, обладнання, ваги, тепловози та службові приміщення. Все це, крім будівель, можна розпиляти на металобрухт і добре на цьому заробити», - підкреслює Антикор.
При цьому у виданні нагадали, що на підприємстві працює близько 400 людей, які в разі розпилу «Димитроввуглевантажтранс» на металобрухт залишаться без роботи і засобів до існування. А також підкреслили: нинішній стан ВАТ набагато краще, ніж «Мирноградвугілля».

"З 2001 року підприємство знаходиться в оренді у ТОВ "Вуглепромтранс" (до 2016 року - "Димитровпогрузтранс"). За цей час в нього були вкладені чималі кошти на модернізацію, підтримку активів, створення гідних умов праці та підготовку до приватизації. Яку, між іншим, ініціювало саме Міненерго " - зазначає Антикор.

Однак у квітні поточного року термін оренди майнового комплексу закінчується і йому просто необхідно знайти ефективного власника. До того ж приватизація об'єкта дозволить поповнити державний бюджет, який відчуває гостру нестачу доходів в даний час.