Священник Української Православної Церкви Діонісій Волков поділився досвідом служіння невиліковно хворим дітям і створення служби паліативної допомоги.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, новий випуск «Вера в большом городе» с отцом Діонісієм вийшов 15 квітня на Ютуб каналі проекту.

«Як перебороти свій страх і почати проявляти добру волю, і допомагати іншим людям? Де черпати енергію? У цій серії ви знайдете відповіді на численні філософські питання: як прийти до розуміння свого життєвого шляху, як знайти наставника в житті і зрозуміти свої таланти, як навчитися приносити користь людям, про базові принципи християнства - любов, співчуття і милосердя», - зазначили автори випуску.

Дитячий хоспіс, створений священником, почав свою роботу у 2019 році. За рік під опікою служби знаходяться понад 30 сімей з паліативними дітьми.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Благодійний проект працює у двох напрямках: виїзна соціально-психологічна служба і будівництво стаціонарної будівлі дитячого хоспісу - «Будинок без болю».

Отець Діонісій підкреслив, що бажання допомогти нужденним - ознака справжньої віри, оскільки справжня любов до людини проявляється у діях.

«Якщо людина - християнин, то вона у будь-якому випадку замислюється про те, щоб допомогти своєму ближньому; тим, хто страждає, і проявить співчуття і милосердя, тому, що базові принципи, основа християнства - любов. Християнство засноване на любові, а віра без діл мертва», - сказав священник.

Як зазначив отець Діонісій, головне завдання паліативної служби - поліпшити якість життя дітей з невиліковними захворюваннями та їх сімей.

«У нашому служінні ми керуємося простим принципом - плакати з тими, хто плаче і радіти з тими, хто радіє. Ми приймаємо як факт таку ситуацію, яка склалася: хвороба і підготовка до відходу людини. Ми служимо з ангелами. Це ангели, яких Господь довірив нам послужити їм», - поділився засновник дитячого хоспісу.

До команди входять координатори, психологи, юристи, соціальні працівники, волонтери.

«Ми допомагаємо покращити якість життя паліативних дітей. Це і психологічна допомога, допомога соціального працівника, тому що багато сімей не знають, як оформити паліативний статус, багато лікарів у регіонах цього не знають. Також психологічна служба займається підтримкою здорових дітей у сім'ях з паліативною дитиною», - поділився ієрей Діонісій.

Священник розповів про досвід функціонування «Будинку для мами», де жінки, які в силу обставин опинилися на вулиці, можуть отримати соціальну, психологічну, духовну підтримку, навчитися професії.

Новий випуск «Вера в большом городе» з отцем Діонісієм Волковим можна побачити на ютуб-каналі проекту, пізніше програму покажуть на телеканалі «Спас».