Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній закликав всі сторони конфлікту докласти всіх можливих і неможливих зусиль для запобігання розгортання нової війни.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) прокоментував на своїй сторінці в Facebook загострення ситуації на Донбасі.

«Великий піст - це час випробувань духовної сили і волі. Це також період переосмислення нашого життя, взаємного прощення, виконання милосердя і спроби виправити те, що давно розриває наші серця», - сказав митрополит Антоній.

«Підвищення обстрілів і, як наслідок, людських жертв, численні порушення перемир'я, страждання мирних жителів - все це викликає величезний біль і величезне бажання, щоб на цій багатостраждальній землі нарешті запанував мир», - заявив керуючий справами УПЦ.

За словами владики, Українська Православна Церква постійно молиться за завершення військових дій і підтримує потерпілих.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

«У той же час ми знову і знову закликаємо всі сторони, від яких залежить питання деескалації ситуації на Донбасі докласти всіх можливих і неможливих зусиль для запобігання розгортання нової війни. Це наш великий і загальний борг - як віруючих, так і тих, хто любить рідну землю і бажає їй всього самого найкращого», - зазначив архієрей.

Митрополит Антоній завершив словами святителя Василія Великого: «Ніщо так не властиво для християнина, як бути миротворцем, за це і Господь обіцяв нам найбільшу Свою нагороду».