Кабмін повинен зацікавитися, Чому члени Наглядової ради "Укрзалізниці" отримують захмарні зарплати в той час, як компанія несе величезні збитки. Про це заявила президент Асоціації "Укрведтранс", до якої входять оператори вантажних залізничних перевезень, Наталія Петриченко.

«Питань до наглядової ради дуже багато, і її роль поки незрозуміла. Вони отримують винагороди, а УЗ по фінплану 2020 року в збитках. При цьому винагороди йдуть членам наглядової ради колосальні! Це якось навіть алогічно", - сказала Петриченко.

За її словами, розмір винагороди членам наглядової ради непорівнянний з результатами його роботи: компанія за три роки діяльності нинішнього складу Наглядової ради постійно має збитки.

"Взагалі незрозуміло, які ставляться завдання перед Наглядовою радою, і як вона має звітувати. Які показники вони виконали, за що вони повинні отримати винагороду? Це все незрозуміло. І взагалі Наглядової ради за весь період її існування непрозора і незрозуміла", - підкреслила Петриченко.

На її думку, ситуацією в "Укрзалізниці" і виплатами Наглядовій Раді повинні зацікавитися і правоохоронні органи, і уряд, оскільки мова йде про Державну компанію, яка доведена до критичного стану.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Вищий орган-Кабінет міністрів - він повинен зацікавитися роботою Наглядової ради. І порівняти показники-чого вони досягли і що вони отримали, я маю їх винагороди і всі втрати УЗ», - підсумувала Петриченко.

Раніше народний депутат, член Комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури Костянтин Бондарєв заявив, що уряд повинен негайно провести засідання для обговорення проблем «Укрзалізниці» і звільнити Наглядову раду, яка довела компанію до кризи.

У свою чергу економічний експерт Борис Кушнірук заявив, що скандали навколо Наглядової ради «Укрзалізниці», на утримання якої витрачаються мільйони, дискредитують реформу корпоративного управління, і закликав звільнити весь склад Ради.