З метою протидії можливій агресії з боку РФ та підтримки громадського порядку на території Харківщини створили «Штаб оборони Харківщини». Перші збори провели 19 квітня, а сьогодні, 21 квітня, офіційно презентували ініціативу. Про це повідомляє прес-служба Національного Корпусу.

До складу Штабу увійшли представники більше 30 патріотичних громадських об'єднань. Очолив збори керівник харківського осередку Нацкорпусу Костянтин Немічев.

Фото: Національний корпус
Фото: Національний корпус

«На фоні збільшення російських військ на кордоні з Україною, зокрема з Харківською областю, ми створили «Штаб оборони Харківщини». Таке об'єднання потрібне для того, щоб завчасно мобілізувати людей, які готові захищати кордони, але не знають куди йти. Ми маємо на меті підготувати людей та провести вишколи», - зазначив Немічев.

В рамках заходів, організованих Штабом, будуть проводитись вишколи для людей з різним досвідом. «Є люди, як я. У 2014-му коли пішов на фронт, я не вмів тримати автомат. Тобто не знав, як стріляти з нього. Мене за два тижні навчили, і я пішов на фронт. А є люди з досвідом, наприклад, стрілецьким», — додав керівник харківського Нацкорпусу.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Він повідомив, що представники «Штабу оборони Харківщини» підготували звернення до голови Харківської ОДА Айни Тимчук з проханням долучити Штаб до Обласного штабу територіальної оборони Харківської області.

Фото: Національний корпус
Фото: Національний корпус