Тимчасова слідча комісія Верховної Ради передала Службі безпеки України матеріали про переоформлення родиною голови НКРЕКП Валерієм Тарасюком свого бізнесу на офшор «Юереп Дістріб'юшн Груп Лтд» на Сейшельских островах.


Про це повідомив екс-голова Служби безпеки України, народний депутат, голова ТСК Валентин Наливайченко.
«Сейшельським офшором родини голови НКРЕКП займеться Служба безпеки України. Сьогодні офіційно передав СБУ виявлені нами відомості про сейшельский офшор «Юереп Дістріб'юшн Груп Лтд», на який сім’я голови НКРЕКП Валерія Тарасюка днями переписала свій «бізнес», - повідомив Наливайченко.
За його словами, СБУ має встановити справжніх власників офшору та джерело походження коштів, які від нього отримала родина голови НКРЕКП.
«Звертаю увагу, що за цим офшором можуть стояти як внутрішні корупціонери, так і зовнішні. До речі, такі схеми відмивання грошей полюбляють російські спецслужби», - наголосив екс-голова СБУ.
Він зазначив, що компанія «Інтермідіарі Трейд», яку родина Тарасюка перереєструвала на офшор, була зареєстрована 4 січня 2021 року - на наступний день після того, як Україна розпочала імпорт російсько-білоруської електроенергії.
«Зв’язок вловлюєте? І це є прямий умисел! Голова НКРЕКП всіляко сприяв початку закупівлі російського струму і неодноразово публічного його виправдовував. Тож чекаю оперативної реакції від СБУ», - підсумував Наливайченко.
Нагадаємо, 16 квітня рідний брат голови НКРЕКП Валерія Тарасюка переоформив одну із своїх компаній на офшор «Юереп Дістріб'юшн Груп Лтд» (Сейшельські острови), який має прямий інтерес в енергетичному секторі України.
Раніше повідомлялося, що після призначення Валерія Тарасюка голови НКРЕКП восени 2019 року, його рідний брат Артем отримав в управління кілька компаній, які займалися торгівлею електричною енергією. Влітку 2020 року НАЗК почало антикорупційну перевірку голови комісії на предмет конфлікту інтересів через енергетичні компанії його брата.