Проект закону №4503 про прозорість та запобігання спотворенню конкуренції на оптових ринках (запровадження європейського регламенту REMIT) змусить регулятор НКРЕКП припинити махінації в зловживання на ринку електроенергії.

Про це заявила автор законопроекту Людмила Буймістер в ефірі телеканалу «Україна24».

«В минулому році 50 звернень до регулятора надійшло від оператора ринку, де вони вказували на ймовірні порушення. А саме цим законопроектом ми повинні змусити НКРЕКП робити свою роботу і почати попереджати і карати за такі зловживання суб’єктів ринку», - заявила нардеп.

За її словами, всі ці махінації призвели до рекордних збитків державних енергетичних компаній.

Нардеп наголосила, що її законопроект уже отримав підтримку Секретаріату Європейського енергетичного співтовариства, Федерації європейських енерготрейдерів, Європейської бізнес-асоціації та інших міжнародних інституцій.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Пройшло вже засідання комітету з європейської інтеграції, де так само був цей законопроект рекомендований до прийняття в першому читанні. І я буду наполягати і просити підтримки колег народних депутатів, для того щоби ми наполягали на включенні цього законопроекту екстрено на позачергове засідання Верховної Ради», - зазначила Буймістер.

Нагадаємо, запровадження регламенту REMIT є однією з зобов’язань України перед Європейським союзом.