Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова заявила, що справа " Роттердам»" розвалюється.


Про це повідомляє видання "Кореспондент «з посиланням на виступ Веденіктової 22 квітня в ефірі програми»Право на владу".
"По тому що стосується безпосередньо прокурора, який закривав цю справу. І нам усім це не подобається. Я думаю, насправді це у всіх викликає дуже багато питань. Але чому ми собі не даємо відповіді, що той же ВАКС - три різних судді! Тричі відмовляв детективам у відводі прокурора? Трикутник НАБУ-САП-ВАКС, - ми повинні давати їм можливість бути незалежними. З іншого боку стоїть питання: Венедиктова повинна піти і щось змінити. Я готова йти і міняти, коли у мене є терміни для ефективного розслідування», - заявила Генпрокурор.


За її словами, єдине питання, яке зараз знаходиться у справі " Роттердам»" - це терміни ефективного розслідування.
Генпрокурор зазначила, що дуже важливо, щоб антикорупційні правоохоронні органи залишалися в цій справі незалежними.
Нагадаємо, 9 квітня САП втретє закрила справу " Роттердам»". Перший раз справу було закрито 27 серпня 2020 року. Тоді це рішення підтвердив офіс Генерального прокурора і Вищий антикорупційний суд.
У ході розслідування не було встановлено жодних збитків від дії цієї формули. Понад 5 українських та 10 іноземних експертиз підтвердили її економічну та юридичну обґрунтованість.
Крім цього Вищий антикорупційний суд ще тричі підтвердив законність та обґрунтованість дій прокурорів САП, які вивчали зібрані слідством матеріали та дійшли висновку про відсутність у справі «Роттердам+» складу злочину.
Однак 21 квітня перший заступник голови САП прийняв рішення знову скасувати закриття цієї справи.