У цей особливий період Церква згадує про останні дні життя Іісуса Христа, повідомляє Центр інформації УПЦ.

У Великий Понеділок в євангельському читанні згадується старозавітний пророк Йосиф, син Якова і Рахілі. Господь наділив його даром провидіння, що викликало обурення і заздрість його братів. Змовившись, вони продали його в рабство до Єгипту, де у визначений час він врятував народ від страшних напастей.

Йосиф є свого роду прообразом нашого Спасителя Іісуса Христа, Якого зрадили і прирекли на страждання, але, зійшовши на Хрест, Він подарував нам життя вічне.

Також у цей день читається Євангеліє про Друге Пришестя Христове і згадується кілька притч.

Перша притча - про злих виноградарів, які були настільки лукаві, що не віддавали господареві виноградника плодів у належний час. Вони побили слуг, яких послав господар, і вбили його єдиного сина.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Друга притча - про безплідну смоковницю, яку прокляв Господь за те, що вона не приносила плодів.

У цих двох притчах - символ народу Ізраїлю, який відкинув і засудив Сина Божого на смерть. А ще це образ душі людської, яку ми часом закриваємо від Бога.

Як повідомлялося раніше, у цьому році Страсна седмиця триватиме з 26 квітня по 1 травня. У період Страсної Седмиці Церква закликає вірних взяти участь у особливих богослужіннях і стати причасниками священних спогадів про страждання і жертву Христа.