У столиці в день 35-х роковин трагедії на Чорнобильській атомній електростанції єпископ Віктор (Коцаба) звершив панахиду за ліквідаторами і жертвами катастрофи біля пам'ятника «Воїнам Чорнобиля» на території храмового комплексу на честь Архістратига Божого Михаїла.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, в панахиді взяли участь ліквідатори аварії, члени сімей загиблих, представники державної влади.

Після завершення панахиди, в 01.23 (у момент, коли вибухнув реактор на 4 блоці ЧАЕС), пролунав поминальний набат - 35 ударів дзвону, за кількістю років, що відокремлюють нас від Чорнобильської катастрофи.

Єпископ Віктор закликав берегти пам'ять і молитися про усіх жертв і ліквідаторів страшної катастрофи.

Як повідомлялося раніше, в день 35-ї річниці Чорнобильської трагедії 26 квітня у всіх храмах і монастирях Української Православної Церкви пролунали дзвони у пам'ять про загиблих у результаті аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У 1986 році на Чорнобильському реакторі №4 прогримів вибух. Для ліквідації наслідків страшної аварії було мобілізовано понад 600 тис осіб. Ця аварія визнана найбільшою в історії усієї атомної енергетики і за кількістю загиблих, і за кількістю постраждалих від її наслідків.