Напередодні початку сезону травневих пікніків політична партія "Наш край" запропонувала провести перевірку готовності обласних управлінь Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) ліквідовувати загорання в лісах.

З такою ініціативою виступив, народний депутат України від партії "Наш край" Сергій Вельможний, пишуть Українські новини.

"Як народний депутат я підготував звернення до уряду та Міністерства надзвичайних ситуацій з вимогою перевірити готовність українських вогнеборців до сезону пікніків. Передусім їх забезпеченість пальним та засобами пожежогасіння", – повідомив нардеп.

За його словами, в умовах карантину українці масово святкуватимуть травневі свята у лісах, на природі. А це – додаткові ризики виникнення пожеж. Натомість досвід боротьби з лісовими пожежами минулого року показав, що вогнеборці в окремих областях абсолютно не готові до таких викликів. Так, під час гасіння масштабних пожеж на Луганщині улітку та восени минулого року виявилось, що у обласної ДСНС взагалі немає запасу палива – з невідомих причин його передали у сусідню Донецьку область.

Водночас, він закликав українців дотримуватися карантинних норм та за можливістю уникати великих скупчень людей.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще