Неприйнятно поповнювати дежбюджет за рахунок підвищення податків. Про це заявив екс-віце-прем’єр міністр України Павло Розенко, коментуючи ініціативу влади підвищити фіскальне навантаження на підприємців.


«Це категорично неприйнятні речі. Влада, очевидно, шукає резерви для покращення ситуації в державному бюджеті України. І робить це за рахунок громадян. І це, до речі, не перша ініціатива», - сказав Розенко у ефірі телеканалу «Україна 24».


Він наголосив: замість того, щоб стимулювати економічне зростання і таким чином забезпечити збільшення дохідної частини держбюджету, влада намагається поповнити скарбницю шляхом запровадження нових податків.
«От вам діяльність нинішньої влади, яка фактично намагається економити і додати щось до державного бюджету України не за рахунок покращення економічної ситуації, а за рахунок того, що вони просто роблять нові податки або обмежують громадян в їх соціальних правах». – сказав Розенко.
Нагадаємо, представники влади анонсували зміни до Податкового кодексу, суть яких - посилення фіскального тиску на бізнес. Економісти неодноразово підкреслювали: підвищення податкового навантаження в умовах економічної кризи призведе до того, що в Україні остаточно зникнуть стимули для інвестицій.
У свою чергу народний депутат, лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що ініціатива влади підвищити податки знищить вітчизняне підприємництво, адже завдання влади у кризу – підтримати і захистити бізнес, а не обкладати його непосильним фіскальним тягарем.