Влада має запропонувати бізнесу і населенню програми підтримки, щоб пережити кризу, а не підвищувати податки. Про це заявила народний депутат, лідер партії «Голос» Кіра Рудик.

«Наразі будь-які ініціативи, які змушують платити людей більше без впровадження справедливої чесної системи, яка буде зрозуміло працювати, є неефективними. Я вважаю, що зараз ми повинні всі сконцентруватися на тому, щоб допомогти країні вийти з кризи, допомогти малим, середнім підприємцям пережити локдауни, в які їх позаганяла і центральна, і місцева влада», - сказала Рудик у ефірі телеканалу «Україна 24».

За її словами, партія «Голос» ініціювала низку законопроектів щодо підтримки малого і середнього бізнесу, які потрібно якнайшвидше ухвалити, щоб допомогти бізнесу пережити локдаун та його наслідки.

«Це і розширення кведів, за якими люди зможуть отримати 8 тис .грн., і мораторій на різні податкові перевірки. Третє – це звичайно відміна єдиного соціального внеску для всіх, хто закрився на локдауни. Це те, що потрібно зараз робити. А не працювати з законами, де податки збільшуватися», - наголосила Рудик.

Раніше лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що ініціатива влади підвищити податки знищить вітчизняне підприємництво, а народний депутат Олексій Гончаренко порадив вдаді замість підвищення податків навести порядок на тіньовому ринку палива, де процвітають мільярдні корупційні схеми.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Водночас інвестаналітик Ерік Найман заявив, що підвищення податків спровокує уповільнення економіки і призведе до зростання цін на товари і послуги, що в результаті призведе до падіння доходів до бюджету.