Уряду слід звільнити членів Наглядової ради "Укразалізниці", які довели компанію до мільярдних збитків.

Про це написав екс-депутат Борислав Береза на своїй сторінці в Facebook.

"А наглядова рада "Укрзалізниці" Шмигаль поміняти не хоче? І адже справа навіть не в кричущих фактах їх персонального марнотратства. Просто минулий рік Державна "Укрзалізниця", під контролем Наглядової ради, закінчила з астрономічним збитком в 12 млрд грн», - написав Береза.

За його словами, катастрофічна ситуація в "Укрзалізниці" - результат роботи діючої Наглядової ради компанії, члени якої лобіюють інтереси окремих олігархів, отримуючи при цьому шалені зарплати.

"Особисто мені здається, що це занадто висока ціна за пропагандистські послуги Сергія Лещенка (члена Наглядової ради УЗ – ред.). Сергій повинен вчитися заробляти гроші сам, а не доїти бюджет на посади за квотою олігарха, а «Укрзалізниця» повинна по-перше зменшити збитки, а по-друге наростити прибуток», - написав Береза.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Він підкреслив: якщо не звільнити Наглядову Раду УЗ ситуація в компанії не зміниться на краще.

Нагадаємо, раніше Борислав Береза оприлюднив інформацію про те, що на харчування членів Наглядової ради УЗ компанія витратила понад 2 млн грн і ще 5 млн грн на їх перельоти. Крім того, за його даними, для членів Наглядової ради організовувався відпочинок на теплоході «хвиля», вартість одного такого заходу перевищувала 600 тис.

У свою чергу економічний експерт Борис Кушнірук заявив, що скандали навколо Наглядової ради «Укрзалізниці», на утримання якої витрачаються мільйони, дискредитують реформу корпоративного управління, і закликав звільнити весь склад Ради.