«Зелені» продукти та рішення YASNO дозволяють знизити кількість викидів СО2 в атмосферу на 300 тисяч тонн на рік. Екологічний внесок постачальника відзначив журнал «ТОП-100. Рейтинги найбільших», який нагородив лідерів сталого бізнесу в Україні.

До рейтингу ввійшли також UFuture, Київстар, «EPAM Україна», «Данон Україна», «Фармак», «Electrolux Україна» та інші компанії. Їх представники зібралися на Саміті сталого бізнесу, організованому бізнес/медіа бюро Ekonomika+ у партнерстві з Глобальним договором ООН в Україні та Асоціацією лідерів сталого розвитку СУП, аби розповісти про проєкти, що позитивно впливають на суспільство.

Євген Бушма, директор з продажів та обслуговування клієнтів YASNO, акцентував на тому, що, розвиваючи сталий бізнес, постачальник допомагає українцям раціонально використовувати енергоресурси і підвищувати комфорт завдяки інноваційним рішенням.

За його словами, енергоефективні набори від YASNO дозволяють зменшувати витрати на електроенергію вдома до 50%. До набору входять двозонний лічильник зі встановленням «під ключ», смарт-розетки та LED-лампи. Завдяки «нічному» тарифу користувачі сплачують удвічі менше за електроенергію, спожиту з 23:00 до 07:00. Еконабори встановили понад 50 тисяч українських родин. Вони знижують кількість викидів СО2 в атмосферу на 45 тисяч тонн на рік.

У Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях, де YASNO постачає електроенергію населенню, працюють понад 5 тисяч домашніх сонячних електростанцій. Їх власники використовують вироблену електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають за «зеленим» тарифом. Просьюмери сприяють зменшенню кількості викидів СО2 в атмосферу на 123 тисячі тонн на рік.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

За минулий рік електромобілісти зарядилися на станціях мережі YASNO E-mobility на понад 565 тисяч кВт∙год, що еквівалентно скороченню викидів CO2 в атмосферу на 380 тонн.

«Найбільше можливостей для значного зменшення вуглецевого сліду у великих промислових підприємств. YASNO інвестує власні кошти в реалізацію енергосервісних проєктів, виконує їх «під ключ» і гарантує клієнтам зниження витрат на енергоресурси. Екологічна складова таких проєктів – це зменшення викидів СО2 в атмосферу. YASNO реалізував 80 енергосервісних проєктів, інвестувавши в них 500 млн грн. За рік промислові підприємства клієнтів заощаджують 300 млн грн витрат на енергоресурси та скорочують кількість викидів СО2 в атмосферу на 140 тисяч тонн», – розповів Євген Бушма.