У США сьогодні зупиняють останній діючий реактор атомної електростанції, розташованої в 40 кілометрах від міста Нью-Йорк, повідомляє Голос Америки.
Згідно з повідомленням, один з двох реакторів електростанції був відключений рік тому.
"Енергетичний центр Індіан-Пойнт був одним з важливих джерел електроенергії для сусіднього Нью-Йорка. Однак критики, в числі яких губернатор Ендрю Куомо і екологічні організації, називали його загрозою для мільйонів людей, що живуть в густонаселеному мегаполісі в разі великої аварії або терористичного удару. Вони також вказували на те, що установка застаріла», - підкреслює видання.
Два реактори Індіан-Пойнт були введені в експлуатацію з різницею в два роки в середині 1970-х.вони виробляли близько чверті електроенергії, використовуваної в Нью-Йорку і в нижній частині долини Гудзона.
Як повідомлялося, на думку екологів, атомну енергетику в Україні не можна вважати екологічною. Її часто пропагують як "зелену" і хочуть представити як рішення кліматичної кризи, проте це є небезпечним міфом.
Експерти нагадують, хоча атомна станція майже не викидає парникових газів під час роботи, але на всіх етапах своєї життєдіяльності все ж є джерелом викидів і забруднення навколишнього середовища.