Підвищення податків не призведе до зростання надходжень до бюджету, зросте лише рівень тіньової економіки. Про це заявив економіст Олександр Охріменко.

«У нас на сьогоднішній день приблизно тільки 14% бізнесу повністю платить всі податки. Що стосується населення, мені здається, відсотків 20 повністю. Тому що основна маса бізнесу і населення податки не платить. Тому підняти можна – платити не будуть», - вважає Охріменко.

На його думку, збільшення податків у вітчизняних реаліях призведе лише до зростання тіньової економіки.

«Податкове навантаження якщо збільшується, тоді збільшується доля тіні. І у нас збільшиться доля тіні. Закінчиться тим, що надходження до державного бюджету не збільшиться, а збільшиться дійсно частка тіні. Нічого доброго не дасть», - констатував Охріменко.

Він також вважає, що наміри української влади орієнтуватись на рівень податків в країнах Європи є неприпустимим, бо Україна до такого рівня не готова. Тому потрібно наводити лад в реальному секторі економіки – зайнятися адмініструванням вже існуючих податків.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Реальна економіка – це ставки, система оподаткування, система адміністрування і боротьба з корупцією», - наголосив експерт.

Раніше лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що ініціатива влади підвищити податки знищить вітчизняне підприємництво. Та наголосила: неприпустимо підвищувати податки в кризу, зазначивши , що інші країни намагаються максимально підтримати бізнес.

Водночас інвестаналітик Ерік Найман заявив, що підвищення податків спровокує уповільнення економіки і призведе до зростання цін на товари і послуги.