Держекоінспекція проведе аудит пред’явлених збитків, які не були сплачені порушниками, щоб забезпечити їх відшкодування до державного бюджету.

«Аудит передбачатиме проведення аналітики щодо всіх випадків нарахування та пред’явлення збитків порушникам природоохоронного законодавства.

Йдеться про всі напрямки екологічного контролю – промислове забруднення, засмічення, вирубки, браконьєрство тощо», - розповів Андрій Мальований.

Посадовець зазначив, що на сьогоднішній день велика кількість коштів, обчислених за шкоду природі, не відшкодовується порушниками добровільно. Щоб їх стягнути, ДЕІ необхідно кожного разу звертатися до суду і кожного разу сплачувати судовий збір.

«Торік Держекоінспекція стикнулася з катастрофічним недофінансуванням за цією статтею видатків, цьогоріч у бюджеті для сплати судового збору передбачено 6,5 млн. грн., тож наші фахіві отримають дієвий інструмент стягнення з порушників збитків, завданих державі», - поячнив Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Він також зауважив, що завдяки проведенню аудиту зможемо забезпечити повернення до держбюджету коштів, які були фактично були «вкрадені» порушниками природоохоронного законодавства.