Як повідомляє Центр інформації УПЦ, Єрусалимський Патріарх Феофіл III передав лампаду з Благодатним вогнем делегації Української Православної Церкви як благословення між канонічними Православними Церквами.

«Благодатний вогонь зійшов. Делегація Української Православної Церкви отримала його з рук Святішого Патріарха Феофіла. Через кілька годин, з Божого благословення, ми прибудемо у благословенний Київ і кожна віруюча людина зможе отримати цей Благодатний вогонь до своїх домівок - як благословення з місця, де відбулася найвеличніша подія в історії - Воскресіння Христове», - сказав митрополит Антоній перед тим як відбути зі Святої Землі до Києва.

Владика розповів, що на Святій Землі делегація УПЦ молилася про мир і благополуччя для України.

«Ми молимося на Святій Землі про благополуччя, процвітання і мир для нашої Батьківщини. Також ми попросили, щоб Патріарх Єрусалимський підніс молитви за Україну та український народ у Велику Суботу, коли відбувається чудо сходження Благодатного вогню, і під час Пасхального богослужіння у єрусалимському храмі Воскресіння Христового», - зазначив керуючий справами УПЦ.

Відразу після прибуття Благодатного вогню в Київ, він буде доставлений у Києво-Печерську лавру. Зустріч Благодатного вогню перед Успенським собором Києво-Печерської лаври відбудеться близько 23.00.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зі столиці Благодатний вогонь доставлять до всіх єпархій Української Православної Церкви, щоб усі змогли відчути ту радість, яка відбулася на Святій Землі.