В період з 23 по 29 квітня територіальні та міжрегіональні органи Державної екологічної інспекції провели 855 перевірок щодо дотримання природоохоронного законодавства.

За фактами порушень було складено 1232 адміністративних протоколи. Сума збитків, пред'явлена за екологічні злочини, склала понад 22 мільйони гривень.

Так, найбільш резонансне порушення зафіксоване у Одеській області. Інспекція пред’явила претензію ВК «Екологія» на суму 11,3 мільйона гривень за забруднення земельної ділянки. Полігон твердих побутових відходів, що знаходиться у користуванні підприємства, не був оснащений системою вилучення та знешкодження фільтрату.

Також понад 2 мільйона гривень збитків пред'явлено ПрАТ «Інгулецький ГЗК» у Дніпропетровській області за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу.

Ще майже 2 мільйона гривень збитків має сплатити ПрАТ «ЗБВ-1», що у місті Київ за викиди в атмосферне повітря без дозвільних документів.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Крім того, протягом тижня Держекоінспекція зафіксувала низку фактів незаконної вирубки дерев, а саме:

  • У ДП «Ужгородське ЛГ» Закарпатської області, якому направлена претензія на суму понад 630 тисяч гривень. Матеріали спрямовано до Управління СБУ в Закарпатській області.
  • У Черкаській області, де невідомими особами здійснено незаконну рубку та завдано збитків на суму 634,1 тисячі гривень. Матеріали направлено до Черкаського РУП ГУНП.