Кабінет міністрів подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адмінсуду Києва про необхідність звільнення 4 членів НКРЕКП, термін повноважень яких закінчився.

Про це свідчить інформація на урядовому порталі "Судова влада України".

Суд визнав незаконними повноваження 4 членів НКРЕКП-Валерія Тарасюка, Ольги Бабій, Олексія Магди та Руслана Кайдаша. Він зобов'язав уряд звільнити цих членів і провести новий відкритий конкурс, в якому вони також можуть взяти участь.

Таке рішення суд виніс ще 16 березня, воно повинно було вступити в силу 30 квітня, проте уряд вирішив подати апеляційну скаргу.

Дата розгляду апеляції на поточний момент не встановлена і питання звільнення цих чиновників відкладено до винесення апеляції.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Окружний адмінсуд дійшов висновку про нелегітимність 4 з 6 членів НКРЕКП, оскільки вони були призначені тимчасово, строком на 3 місяці, до моменту призначення постійних членів НКРЕКП на підставі відкритого конкурсного відбору.

Відповідно, згідно з рішенням суду, після закінчення терміну перебування на посаді цих 4 тимчасових членів, тобто з січня 2020 року, рішення НКРЕКП приймаються неправомочним і некомпетентним складом.

Рішення суду прийнято за позовом компанії ТОВ "ТЕХНОІНВЕСТ" (Київська область).

Нагадаємо, чинний склад НКРЕКП був призначений у жовтні 2019 року указом президента Зеленського строком на 3 місяці. Однак 4 члени комісії, включаючи голову Тарасюка, як і раніше займають ці посади.