Як повідомили Центру інформації УПЦ у Білоцерківської єпархії, лампаду з Благодатним вогнем Предстоятель УПЦ Митрополит Онуфрій передав на Великдень голові Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі ЗС та іншими військовими формуваннями України митрополиту Августину і військовим священникам у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі.

На Світлій седмиці митрополит Августин відвідав зробив Пасхальний молебень і благословив групу військових священників, які здійснюють Великодню духовну місію з Благодатним вогнем к зону ООС.

лампадка з Благодатним вогнем
лампадка з Благодатним вогнем

Делегацію очолив керівник сектора пастирської опіки воїнів-інтернаціоналістів та УБС Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей В'ячеслав Яковенко.

Як повідомлялося раніше, Благодатний вогонь зійшов 1 травня к Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі о 13.55 за київським часом. Єрусалимський Патріарх Феофіл III передав лампаду з Благодатним вогнем делегації УПЦ як благословення між канонічними Православними Церквами. Благодатний вогонь був доставлений в Україну делегацією Української Православної Церкви. Зі столиці Благодатний вогонь доставили в усі єпархії Української Православної Церкви, щоб усі змогли відчути ту радість, яка відбулася на Святій Землі.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще