Про це заявив голова виконавчого комітету Національної ради реформ Михайло Саакашвілі.

"Хто продає ці послуги олігархам і не тільки олігархам? Олігархи, до речі, це менше 15% української економіки. Ми говоримо про 100% української економіки. Хто продає ці послуги різним суб'єктам? Українські чиновники: міністри, мери і т.д. Не просто продають, а Кажуть: ти нічого не зможеш зробити, якщо до мене не прийдеш і у мене не купиш», - сказав Саакашвілі.

За його словами, деолігархізація повинна бути спрямована не на боротьбу з окремими персонами, а на зміну роботи всієї системи державного управління.

«Ми зараз чергову компанію, 5 прізвищ назвемо. І деякі з них мені особисто дуже не подобаються, з цих прізвищ, я давно з ними ворогую. Я теж буду щасливий, ох, назвали нарешті паразита. А потім віз залишиться і нині там. Тому що вся система, яка продає цим хлопцям і всім іншим, процвітає і вона не змінюється. Давайте міняти систему. Не будемо міняти систему, Це все перетвориться знову в компанійщину", - підкреслив Саакашвілі.

Нагадаємо, 15 квітня під час засідання РНБО президент Володимир Зеленський запропонував розробити законопроект про статус олігарха, який дозволить виключити вплив олігархів на політику та економіку країни.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще