Народний депутат Вадим Новинський привітав усіх зі святом Великої Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Поздоровлення політик опублікував у себе в Facebook, пише Наш.

"Не у Другій світовій - Друга світова закінчилася 2 вересня 1945 року. Не в радянсько-німецькій - Червоній Армії довелося воювати не тільки з німецькими військами, але з рядом армій і бойових підрозділів інших країн, союзних по відношенню до гітлерівської Німеччини", - зазначив політик.

Він наголосив, що Вітчизняної називається війна, яка залучає всі наявні ресурси, весь людський потенціал країни на відбиття агресії з боку ворога.

"Війна, в якій бере участь не тільки регулярна армія, а й усе цивільне населення включається в боротьбу за загальну перемогу. Це війна, в якій на кону стоїть сама доля Вітчизни, її майбутнє", - сказав він.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Новинський також переконаний, що Україна, яка втратила 6,8 мільйона осіб, має право вважати цю війну Вітчизняною. Адже люди віддавали життя не за Сталіна, не за комунізм - вони йшли в бій, захищаючи своїх дружин, своїх старих і дітей, свої будинки - за свою Вітчизну, все те, що є своїм, рідним і священним.

"Сьогодні з'явилося чимало тих, хто хочуть переглянути історію і по-новому переписати події 1941 - 1945 років. Для них Радянський Союз - такий же поневолювач, як і Німеччина. Для них УПА - єдина сила, яка представляла інтереси українського народу в ході війни. для них радянські воєначальники і полководці - злочинці і "криваві м'ясники". Для них нацистський режим - не очевидно зло, а радянські воїни - не очевидно переможці. Ціла індустрія пропаганди працює сьогодні на те, щоб знеславити Подвиг нашого народу. Вершина цинізму - це заяви про те, що справжніми переможцями у війні були американські і британські солдати, а радянські воїни - це так собі, непорозуміння. І ці заяви сьогодні звучать відкрито, з вуст політиків, журналістів, політичних експертів!" - йдеться в повідомленні.

Крім цього, як заявив нардеп, 9 травня не можна зводити до того, щоб просто формально демонструвати свою повагу тим ветеранам, хто залишилися в живих - яких сьогодні залишилося дуже мало.

"9 травня - це, в першу чергу, День нашої подяки за ту Перемогу, яка дала шанс нам, нині сущим, на саме життя, на право насолоджуватися цим життям і продовжувати її - в своїх дітях і онуках. Це день нашої подяки тим, хто віддав свої життя за те, щоб ми сьогодні могли жити. Це день, коли світло переміг темряву. Він не може бути Днем скорботи", - додав Вадим Новинський.

Він акцентував на тому, що цей день не може бути Днем примирення. Він може бути тільки Днем Перемоги - світлим, радісним, чистим, надихаючим на нові перемоги святом. І він може бути тільки 9 травня - адже саме 9 травня 1945 року о 1:00 годині за московським часом (актуальному в той час і для Києва, і для всієї України) нацистська Німеччина остаточно капітулювала.

"Прогинаючись під модні західні віяння та традиції, намагаючись сподобатися заокеанським "партнерам", ми вихолощуємо свою історію і зраджуємо своїх предків. Ми і так відмовилися від багатьох чинників позитивного в своєму минулому. Але Велика Перемога - це те, що вимагає захисту від бажаючих іспохабіть її, очорнити і перекрутити. Сьогодні ми повинні захистити Перемогу і Переможців - пам'ять про них, правду про них - від тих, хто, розпродаючи свою країну, готові продати і її історію. Це - наш обов'язок. З Днем Перемоги у Великій Вітчизняній війні, друзі !" - підсумував політик.