Про це пише журналіст Дмитро Співак у своєму блозі на сайті Гордон. Наводимо матеріал автора без ремарок редакції.

"Треба ввести податок на ідіотів в соцмережах і наповнити за рахунок цього бюджет", – сказав керівник комітету з податків, відомий Данило Гетманцев.

Мовляв, пишуть різну хрень, владу критикують чому даремно, некомпетентні, мовляв, і нічого не розуміють...

Згоден з Данилом. Не всім вдалося закінчити Трускавець, і не всім пощастило з весільного тамади відразу в парламентарії. Загалом, пожартував так пожартував, Данило Олександрович.

Що ж, у мене є зустрічна пропозиція. Ввести податок на зарвалися ідіотів у владі. Неосвічених, цинічних і охреневших від грошей і вседозволеності. Ось тоді реально можна буде подвоїти бюджет. Навіть не борючись з корупцією.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

ДО РЕЧІ, справедливості заради можу сказати, що сам Гетьманцев в цю категорію "неосвічених ідіотів" не потрапляє. Він-то якраз утворений непогано. І не ідіот. Навпаки, розумний, хитрий, цинічний і добре розуміє, як і де можна отримувати великі бариші на лобізмі галузевих законопроектів, допомагаючи різним фінансовим групам просувати свої інтереси.

Такий собі інтелігентний і культурний. І майже сором'язливий, як Олександр Іванович Корейко. Загалом, вовк в овечій шкурі. Але про все по порядку.

Саме наш герой, який ратує на всіх ефірах за процвітання країни і наповнення бюджету, пролобіював через свій комітет зниження до 14% ПДВ для окремих сільгоспвиробників, що призвело до втрати в бюджеті близько 5 млрд на рік. А ще до подорожчання хліба та знищення конкурентної складової у вітчизняного виробника сільгосппродукції.

Для табачників Гетьманців і Ко вирішили зменшити акциз на електронні сигарети, так полюбилися в ОП айкосики, що призведе до втрат у бюджеті до 3 млрд на рік. Зате від таких рішень виграє компанія "Філіп Морріс Україна" з річним прибутком в 2,5 млрд.як то кажуть, нічого особистого. Виключно бізнес.

Але це собі таке, дріб'язок, як то кажуть. Головне дітище-ігровий бізнес. Чому? І який зв'язок заслуженого юриста України та ігровиків? Розповідати. Пам'ятаєте фразу незабутнього Міхаеля Самуельевича, який розповідав Балаганову, ким був Паніковський до революції?

Так от, пан Гетманцев "до революції", в сенсі – до парламентської діяльності, був співзасновником і міноритарним акціонером найбільшої лотерейної компанії МСЛ. Це найвідоміші лотереї, такі як" Лото Забава"," Спортліга","Мегалот".

Він і зараз має там свої корпоративні права. Так от, саме голова комітету готував потрібний ігровикам закон "про державні лотереї в Україні". І саме Гетьманцев брав участь у лобіюванні пільгових параметрів оподаткування для казино. І скажіть, що це не конфлікт інтересів і не політична корупція...

Але і це ще не все. Розмитнення євроблях, створення чергового фантома під вивіскою Бюро економічної безпеки (замість податкової міліції). І звичайно-введення обов'язкових касових апаратів та інших" покращень " для наших ФОП, які і так ледве зводять кінці з кінцями у зв'язку з пандемією, економічною кризою і відсутністю допомоги з боку держави. Ось Гетьманцев і вирішив "допомогти". Підприємці досі протестують і борються за свої права. Знайшов, як то кажуть, коли фіскалізувати малий і мікробізнес. Фискализатор, блін.

Ну і вишенька на торті. Законопроектами №5153, №5154, №5155 пропонується провести добровільне декларування всіх активів фізичних осіб.мовляв, дорогі громадяни, несіть все нажите в банки і заплатите ще 5% державі. Ця "геніальна" ідея стосується не тільки готівки, а й інших активів, зокрема квартир та іншої нерухомості.

Здавалося б, що тут поганого в такій легалізації готівки. Якби не одне маленьке "але". Не вірять люди державі і банкам. Пам'ятають і 90-ті, і кризу 2008-го, і те, як у 2015 році Лерочка Гонтарєва з Порошенком поклали понад 100 банків. Але ж там були гроші українців, які їм ніхто не повернув. Не працює у нас державна гарантія.

До речі, дивлячись на декларації наших депутатів, міністрів та інших представників влади, розумієш, що і вони не збираються нести гроші в банк. Величезні суми готівки, причому в іноземній валюті, у них під матрацом, вірніше, в сейфах. Та й майна і нерухомості по всьому світу накуплено на нетрудові доходи чимало. І нічого, як то кажуть, сплять спокійно. І багато.

Ми заглянули в декларацію самого Данила Гетманцева. Думали, що він таки за державу турбується, за наповнення бюджету і т. д. Ага, щас, як кажуть в Одесі. У нього і його родичів сотні тисяч готівкових доларів і євро, багато нерухомості і землі. А ще корпоративні права на десяток різних компаній.

Недобре якось виходить. Самі зберігають гроші під подушкою, а народ хочуть змусити нести все в банк, щоб покрити якось свою профнепридатність і тотальне розкрадання державних активів. Тільки через митницю щорічно витікає понад $3 млрд, а топ-5 держпідприємств закінчили 2020 рік зі збитками в 80 млрд грн. Ось і вирішили наші діячі за рахунок звичайних людей покрити ці дірки. Так і хочеться запитати, а може вам ще й ключ від квартир дати, де гроші лежать?

Ось вам і подвійні стандарти нашої влади. Ось вам і відкритий цинізм нашого парламенту і його кращих представників. Ось вам і відкритий лобізм інтересів приватного бізнесу на шкоду державним інтересам. Головне-це прикривати все це гучними гаслами про інтереси країни і наповнення бюджету.

Загалом, знову згадуючи Паніковського, чітко розумієш, що наша влада по відношенню до народу живе за принципом: Паніковський вас всіх купить і продасть. Але вже дорожче...

Як то кажуть, куй залізо, не відходячи від каси.

Так що моя ініціатива про введення податку на ідіотизм у владі реально здатна вивести Україну в лідери Східної Європи. І це як мінімум...