Президент Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає введення заборони на імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі.

Повідомлення про підписання закону № 1396-ІХ, оприлюднено на сайті президента.

Цей проект закону був прийнятий Верховною Радою 15 квітня. Закон забезпечить сертифікацію оператора системи передачі електроенергії відповідно до вимог ЄС, що відкриє шлях до інтеграції енергосистеми з Європейською.

Окремим пунктом у законі передбачені повноваження національного регулятора НКРЕКП припинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі. Для цього комісія повинна анулювати всі підсумки аукціонів з доступу до міждержавних мереж для поставок з Росії та Білорусі.

Нагадаємо, раніше імпорт струму з Росії та Білорусі неодноразово публічно критикував президента Володимир Зеленський, проте закупівлю російсько-білоруської електроенергії публічно захищав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, зокрема під час останнього виступу в парламенті в лютому 2021 року.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. За перших 3 місяці, витрати на імпорт перевищили 950 млн грн.