Про це повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на сайт Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви.

У день Світлого Христового Воскресіння священник Сергій Шульгач звершив пасхальну Божественну літургію у храмі на честь святого Іоанна Хрестителя (Бейрут), після якої зачитав пасхальне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія та роздав вірянам пам’ятні іконки з благословенням Предстоятеля, а також освятив пасхальні кошики. За богослужінням молилися не лише вихідці з України, а також і з Білорусі, Молдови, Росії та Румунії.

На запрошення митрополита Тірського і Сидонського Іллі, отець Сергій співслужив архієрею за Божественною літургією у кафедральному храмі на честь святого великомученика Георгія Побідоносця у місті Маржааюн. На богослужінні також були присутні представники української діаспори.

Під час Світлої седмиці священник Сергій Шульгач звершував богослужіння для української общини Лівану у місті Сідон (Сайда), столичному районі Жаль Ель Діб (Бейрут), у Дедде, а також мав спілкування з українцями, що проживають у Бейруті.

На запрошення митрополита Гір Ліванських Силуана священник Сергій Шульгач співслужив йому за Божественною літургією у храмі святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова в Кфархаті. Після закінчення богослужіння у парафіяльній залі при храмі відбулася бесіда з митрополитом Силуаном, у якій також взяли участь представники української діаспори.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

В неділю, 9 травня, священник Сергій Шульгач звершив для української діаспори молебень в храмі на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці в Жаль Ель Діб (Бейрут), а також зустрівся з митрополитом Бейрутським Іллею. Під час кожного богослужіння звучали прохання за мир в Україні, за єдність Православної Церкви, а також за припинення розповсюдження коронавірусної інфекції.

Як повідомлялося раніше, Священний Синод у своєму рішенні 12 травня констатував необхідність духовного окормлення віруючих Української Православної Церкви, які проживають або працюють за межами України. Єпархіальні архієреї отримали благословення інформувати ВЗЦЗ УПЦ про місця компактного проживання мирян з ввірених їм єпархій за кордоном з метою подальшої організації місій або парафій.