Про це заявив екс-віце-прем’єр міністр України Павло Розенко.

«Те, що зараз робить українська влада, зокрема уряд – це інакше як абсурдом не назвеш. Знайдіть мені хоч одну країну в світі, яка в час важкої економічної кризи дозволяє собі підвищувати податки чи для бізнесу, чи для громадян. Ні, навпаки, всі держави світу намагаються підтримати бізнес, дати підтримку як економіці в цілому, так і конкретному громадянину. А у нас все навпаки», - сказав Розенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Він також зазначив, що нинішня ініціатива підвищити податкове навантаження на бізнес – вже не перша з початку кризи, це є послідовною політикою діючої влади.

«Це ж не перша ініціатива влади – підняти податки для бізнесу. Вони ж нещодавно теж оприлюднили своє бажання, щоби вже не п’ять днів лікарняних листків оплачували роботодавці, а десять днів. Тобто вони фактично вдвічі збільшують податкове навантаження по цьому сегменту соціальних обов’язків бізнесу. Як таке може бути? Економіка летить у прірву», - сказав Розенко.

Нагадаємо, 12 травня уряд на своєму засіданні затвердив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У Федерації роботодавців заявили, що запропоновані урядом податкові зміни зашкодять економіці країни та можуть призвести до закриття підприємств і скорочення десятків тисяч робочих місць.

Водночас економічний експерт Олексій Кущ заявив, що підвищення податків приведе до зростання цін на всі товари, а Україна перетвориться у сировинну державу.