Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на «ФОМА в Україні», до перегляду буде представлено 41 фільм від режисерів з 12-ти країн: України, Білорусі, Німеччини, Грузії, Ірану, Іспанії, Сербії, Росії, Сербії, Чорногорії, США і Японії.

«Програма вийшла дуже хороша. До неї увійшли фільми різних тематичних напрямків і жанрів. Я впевнений, що кожен знайде для себе щось цікаве», - зазначив генеральний директор «Кіноасамблеї», заслужений працівник культури України протоієрей Ігор Собко.

У програмі фестивалю - фільми, присвячені Другій світовій війні, соціальної тематики, етнографічні (фільм американського режисера «Аляска. Довгі Мисливці»), екологічні (іранський фільм «Radde»), біографічні ( «Juan Brito: Tamia» (Італія) картини. Є і суто «церковні» фільми (наприклад, «Матінка Феодосія. Свідчення»).

За словами директора фестивалю, українська документалістика представлена як роботами професійних режисерів - в програму увійшли три фільми телеканалу «Інтер» («Чорногорія. Битва за Православ'я», «Нюрнберзький процес. Без права на помилування» і «Цой живий. 30 років без «Кіно»), стрічки Олени Артеменко «Іван Бунін. «Дні, вічно пам'ятні мені ...» і Владислава Робскі «Я був народжений не для війни», - так і роботою, надісланою Вінницькою єпархією УПЦ, - «Рейс 22-й».

Всі фільми можна буде побачити на сайті фестивалю kinoassambleya.com.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Починаючи з 24 травня, кожен день на порталі будуть публікувати по 10 конкурсних фільмів, які будуть доступні для перегляду у період роботи фестивалю.

Глядачі зможуть проголосувати за найбільш вподобану картину, і таким чином буде визначено володаря Призу глядацьких симпатій.