Голова громадської організації “Асоціація перевізників Києва та області” Ігор Мойсеєнко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що впровадження електронного квитка у маршрутному транспорті невигідно для перевізників, оскільки тоді вони втрачають частину доходу.

"Для нас при вартості проїзду 8 грн - якщо ми впроваджуємо електронний квиток - пасажир, оплачуючи поки тільки Смарт картою (хоча було передбачено в громадському транспорті і банківські картки, і телефони) - виходить вже знижка 6,50. Ми знаємо, що якщо ми купуємо 50 поїздок через Київ Смарт карту - вартість проїзду для нас 6 грн 50 копійок. Мінус 5% від цього - це прибуток ГІОЦ-а, який виступає в цьому посередником. Це ще йде занепад. І якщо ми впроваджуємо електронний квиток, то ми автоматично будемо просто змушені підняти вартість проїзду", - сказав Ігор Мойсеєнко.

За його словами, в тих країнах, де функціонує електронний квиток - місто купує транспортну роботу. У такому випадку, якщо перевізника зобов'язали встановити валідатори і перейти на електронний квиток - то вони це впроваджують, оскільки знають, що щомісяця отримуватимуть певну суму грошей.

"Всі витрати, пов'язані з цим електронним квитком, сплатою, несплатою проїзду - це все лежить на плечах міста. Тому, на сьогоднішній день при тій системі - для нас це неприйнятно, і воно призведе тільки до значного подорожчання цін", - підкреслив Мойсеєнко.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, в Мін'юсті розповіли про нову систему сплати податків: цифрові послуги без чиновників.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що в Києві маршрутник з таксистом "зчепилися" прямо на зустрічній: "Цікавий перфоманс".