Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на kp.ua, про це сказав керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич).

«В інформаційному суспільстві людина відчуває себе самотньою, вона замкнута на собі. Особливо це відчувають діти, вони з нас найменш захищені. Сьогодні нам пропагують індивідуалізм, а людина - соціальне створіння, вона не справляється зі своїми проблемами сама, не може їх подолати, перемогти. Їй потрібна підтримка і допомога близьких або небайдужих до неї людей», - зазначив митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ підкреслив, що віртуальна реальність ніколи не замінить людського тепла, сучасне онлайн спілкування заміщає спілкування живого, а підлітки особливо чутливі і вимагають уваги рідних.

«Підлітковий вік - особливий. Дитяча жорсткість часто проявляється підсвідомим бажанням привернути до себе увагу дорослих. Ми не говоримо про випадки психічних відхилень. Підлітки вимагають і хочуть багато чого, при цьому не мають життєвого досвіду і належного розуміння», - сказав владика.

Він нагадав, що сучасне суспільство нав’язує, що «кожен має право робити, що хоче, що усі нам зобов’язані, що мета виправдовує засоби - очевидно, звідси і виникають жорстокості цього світу».

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Митрополит Антоній підкреслив, що величезна відповідальність за виховання лежить на сім'ї.

«Сьогодні, коли людина людині - вовк, батьки є провідниками дітей у дорослий світ. В ідеалі вони повинні привести дитину до розуміння того, що людина людині - брат, що кожна людина унікальна, кожне життя - безцінне», - підсумував архієрей.