Українці з 5 п'яти областей досі не отримали компенсацій за свої паї, які держава вилучила для будівництва стіни на кордоні з Росією, так званого "Європейського валу". Держава примусово відібрала у них землю і не надала жодних компенсацій, пише Обозреватель.

Про це під час п'ятої сесії дев'ятого скликання Верховної Ради України заявив співголова партії "Наш край", народний депутат Сергій Шахов.

"З цієї трибуни я звертався до вас неодноразово: проїдьтеся по Чернігівщині, Сумщині, Харківщині, Луганщині, Донеччині — де з'єднується українська земля з російською землею. Туди, де проведено"Європейський вал". У людей відібрали право на свою землю, яка їх годувала, і ніхто досі не вирішив це питання. Люди голодують", - зазначив Сергій Шахов.

За його словами, це питання ігнорується владою роками.

"Я ще раз звертаюся від усіх цих людей в цей зал, до кожного народного депутата, поки ще є мажоритарники, вирішити це питання. Дайте компенсацію людям, дайте їм грошей на хліб", - підкреслив нардеп.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще