Влада має підтримати легальний бізнес, а не підвищувати податковий тягар для нього, та боротися з тіньовими схемами. Про це заявив політичний експерт Олександр Мусієнко.

«На мій погляд, потрібно переглянути податкову шкалу, яка стосується людей, які заробляють або мало, або середній клас. От якраз їм не потрібно підвищувати. У нас подохідний податок, податок з доходів фізичних осіб, який формує левову частку бюджету плюс велика промисловість, тобто бізнес, який просто не може не платити податки, тому що він не може створити таку кількість ФОПів. Платять податки, так? І їх треба підтримувати», - сказав Мусієнко в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, влада має зосередитись на зменшенні рівня тіньової економіки, через що держбюджет втрачає мільярди.

«Тим людям, які намагаються піти в тінь, схеми малюються і т.д. звичайно там треба розібратися і запропонувати більш справедливішу шкалу і адміністрування, процес зборів», - зазначив Мусієнко.

Раніше лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, коментуючи податкові ініціативи уряду, заявила, що влада має знижувати податки, щоб вивести з тіні 49% бізнесу, а не підвищувати їх.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Водночас у Федерації роботодавців заявили, що запропоновані урядом податкові зміни зашкодять економіці країни та можуть призвести до закриття підприємств і скорочення десятків тисяч робочих місць.

Нагадаємо, 12 травня уряд на своєму засіданні затвердив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей.