Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, про це Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав у своїй проповіді.

«Усе життя святитель Миколай віддав служінню Богові. Він захищав правильну віру, себто Православну віру, боровся з єресями та ревно відстоював Божественну істину», - зауважив Предстоятель УПЦ.

Але й сьогодні, як відзначив Блаженніший, святитель Миколай Чудотворець не перестає творити дива. Для прикладу він навів історію про одне з сучасних див.

«Мені грішному довелося бути в Турції, де жив і служив святитель Миколай. Нас супроводжував гід - болгарська турчанка. Хоч вона й мусульманка, але розповідала, як святитель Миколай допомагає туркам, що до нього всі йдуть із різними проханнями. Одного разу вона везла групу паломників в місце, де служив святитель Миколай. У групі була маленька дитина, яка почала сильно плакати. Годину плакала, другу. Так плакала, що вже «заходилася», почала синіти», - пригадав Блаженніший владика.

За словами Митрополита Онуфрія, гід дуже злякалася за дитину і не знала, що їй робити далі: чи везти групу у святе місце, чи повертатися скоріш. «Жінка звернулася до святителя: «Святий Миколаю, я хочу до тебе повезти цю групу. Але якщо ця дитина не перестане плакати, то я не зможу цього зробити». Це немовля притихло, і до завершення паломництва ніхто більш не чув його голосу», - сказал він.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Так дива святитель Миколай звершує і сьогодні, знаходячись із Божого благословення на небі, але допомагаючи людям на землі. Бог через свт. Миколая творить багато див і допомагає тим людям, які знаходяться в нужді і потребі», - підкреслив владика.

Насамкінець Предстоятель УПЦ побажав, щоб святитель Миколай Чудотворець «зберігав нас та допомагав берегти чистоту Православної віри і долати ті хвороби і труднощі земного життя, які зустрічаються кожному на шляху земного мандрування».