У закритій вчетверте справі "Роттердам+" насправді не було не те щоб складу злочину, а навіть елементарної логіки і здорового глузду.

Таку думку висловив політолог Кирило Сазонов.

«Ніякого криміналу немає і справа не стоїть виїденого яйця! Зате хтось зробив на цьому непогану політичну кар'єру, практично вводячи в оману громадян і навіть політиків з журналістами, далеких від тонкощів ринку електроенергії», - заявив Сазонов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, те, що цю справу закривали аж 4 рази тільки зайвий раз підтверджуємо її надуманість і політизованість.

«А тепер уявіть, в яку суму українським платникам податків вийшли ці рішення навколо виключно політичної справи, роздувається деякими політиками і активістами виключно заради власного піару на «великій зраді», - додав політолог.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Він зазначив, що на тлі формульного визначення ціни бензину або газу для населення і теплокомуненерго, спекулювати на вугіллі вже просто безглуздо

"Ні аргументів, ні логіки, ні здорового глузду. Справу закрили в четвертий раз. Сподіваюся, вже в останній. всі спекулювали на цьому питанні або стали депутатами, або поставили депутатами потрібних людей. Вистава закінчена, актори знімають грим, в залі гасне світло. П'ятий раз буде вже перебором. Тим паче, квитки на ці вистави для платників податків в ціні не падають", - підсумував Сазонов.

Нагадаємо, 20 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура в 4-й раз закрила справу «Роттердам+» через відсутність у ньому складу злочину. Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення виносилися в січні і березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені офісом генерального прокурора і вищим Антикорупційним судом.

На початку травня офіс генпрокурора задовольнив прохання НАБУ і замінив прокурора у справі для повторного об'єктивного вивчення матеріалів справи.

Розслідування "Роттердам+" тривало більше 4 років. У цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули. Відповідно, в ході розслідування не були встановлені ні збитки від дії формули, ні постраждалі.