Український газопостачальник "Нафтогаз" має намір подвоїти зусилля з протидії будівництва скандального трубопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє портал "Хвиля" з посиланням на матеріал видання Цензор.нет.

Новий глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив про те, що компанія продовжить докладати величезних зусиль для перешкоди відновленню будівництва російського трубопроводу "Північний потік-2".

"Боротьба з добудовою "Північного потоку-2" є пріоритетним напрямком для НАК. Це національне завдання для України - зробити все можливе, щоб "Північний потік-2" не був добудований. В останні два-три місяці ми бачимо деяку пробуксовку в тому, що стосується застосування дієвих санкцій з боку США. Зараз ми шукаємо нові підходи, як надати нову динаміку цьому процесу, враховуючи зміну адміністрації в США. Ми хочемо, щоб адміністрація Байдена застосовувала всі можливості, які надає американське законодавство, які надав їй Конгрес США, щоб зупинити "Північний потік-2", — заявив Юрій Вітренко.

Колишній виконуючий обов'язки глави Міненерго України розраховує на те, що нові підходи, які будуть застосовуватися в Нафтогазі, допоможуть домогтися застосування дієвих санкцій. Юрій Вітренко не сумнівається в тому, що вже через кілька місяців з даного питання з'явиться позитивна динаміка.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ
Показати ще

"Будемо переконувати наших партнерів, що "Північний потік-2" є небезпечною геополітичною зброєю Кремля, яка загрожує не тільки Україні, але і всьому цивілізованому світу", — резюмував Юрій Вітренко.