Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підтримує заборону імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на виступ спікера.

"Щодо імпорту електроенергії, ці розмови йдуть давно, і в принципі ми розуміємо, система у нас замкнута, Україна, Білорусь, Росія, Молдова ще з радянських часів пов'язані між собою. Тому говорити, що це виключно Білоруська електроенергія, а не російська - досить важко. Тому здебільшого, я вважаю, що це правильний підхід», – сказав Разумков в ефірі Радіо НВ у четвер.

При цьому він висловив сподівання, що через кілька років Україна зможе інтегруватися в європейську систему енергозабезпечення.

Нагадаємо, 26 травня НРКЕКП обмежила до 0 МВт доступну пропускну здатність для імпорту електроенергії в Україну з Росії та Білорусі тільки до 1 жовтня 2021 року. При цьому підписаний президентом Зеленським закон передбачав заборону до 31 грудня 2021 року.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Тимчасове рішення НКРЕКП розкритикували народні депутати, вимагаючи повної заборони. Також за повну заборону імпорту виступило Міненерго.