Про це пише журналіст Марк Антоненко у статті Як американці з Коболєва Лоха зробили, в якій він аналізує діяльність колишнього члена Наглядової ради Нафтогазу.

Він зазначив, що американець Хохштайн не раз висловлювався про нові газопроводи РФ в обхід України, часто називав їх «політичними проектами», в основному рухаючись в антиросійському тренді зовнішньої політики США, коли у Вашингтона різко загострилися відносини з Росією після 2014 року.

"Коболєв, вірив, що така людина точно надає по шапці Газпрому. Але, мабуть, Андрій Володимирович забув, що в першу чергу Хохштайн патріот і перш за все відстоює інтереси США. Тому не дивно, що ейфорія від призначення Хохштайна в наглядову раду швидко пройшла", - пише автор.

Однак, наприкінці 2020 року Амос Хохштайн зі скандалом покинув наглядову раду «Нафтогазу». Своє рішення він пояснював, серед іншого, блокуванням українською владою реформи газового ринку. А в спеціальній колонці для KyivPost навіть заявив про» саботаж «з боку» корупціонерів " і тиск олігархів на компанію.

"Погодьтеся, це дуже дивно: Коболєв розповідає про успіхи реформи ринку, а Хохштайн каже, що все пропало, і демонстративно грюкає дверима, скаржачись на політичний тиск, саботаж і корупцію", - зазначив Антоненко.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

А тепер, йдеться в публікації, стало відомо, що в адміністрації Байдена вирішили повернути Амоса Хохштайна в свою команду, і призначити його головним переговірником з питань «Північного потоку-2». І всупереч реноме полум'яного борця з РФ в Україні, він, судячи з усього, буде не боротися, а саме займатися красивим врегулюванням ситуації з трубопроводом з Німеччиною.

"І що ж це виходить? Коболєв привів до наглядової ради того, хто зовсім не буде боротися з " Північним потоком-2», а навпаки, протягувати його, так чи що? Ще й мільйони отримував в Україні.

Але дозвольте! Це ж Коболєв не додивився, що Хохштайн може таке учудити виходячи з його минулого? Або ж американці з красиво зробили з нашого Андрія лоха?",- задається питанням Антоненко.

Як нагадує автор, ще три-п'ять років тому експерти говорили, що Північний потік 2 буде побудований і треба до цього готуватися.

"Але Коболєв твердо заявляв:»Ні, не бувати цьому". Ясна річ, адже треба було освоювати мільярди на лобістів під соусом боротьби з Північним потоком. А заодно і платити тим, хто став змією на грудях – Хохштайн, наприклад", - резюмував він.