ДТЕК готовий розглядати продаж деяких теплоелектростанцій і вугільних шахт з урахуванням переходу компанії на зелену енергетику до 2040 р.в рамках Європейського зеленого курсу. Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. Він позначив це як ймовірність в майбутньому і за умови згоди кредиторів.

"Нам теж потрібен Орієнтир держави, її ставлення до вугільної галузі. І ми будемо слідувати цим орієнтирам. Сьогодні, як я вже сказав, Ми робимо основну ставку на розвиток зеленої генерації як виробника електроенергії. Зараз ми готові розглядати продаж наших електростанцій і вугільних шахт. Але всі ці трансформації ми будемо робити у відповідності зі стратегією держави і з урахуванням всіх соціальних питань," - зазначив Максим Тимченко

Як приклад Тимченко навів закриття двох шахт "ДТЕК Павлоградвугілля" в поточному році через вичерпання запасів, при цьому компанія працевлаштувала всіх співробітників. Він зазначив, що трансформація вугільних регіонів (ред. - відмова від вугільної генерації) повинна проводитися з продуманою і добре розробленою дорожньою картою, з урахуванням соціальних і економічних особливостей.

Нагадаємо, "ДТЕК Енерго" оперує 8 з 13 теплоелектростанцій України. Як зазначили в компанії, з 23 реконструйованих енергоблоків в Україні – 21 енергоблок на ТЕС «ДТЕК Енерго», де був або побудований, або реконструйований електрофільтр. В оновлення обладнання компанія інвестувала понад 28 млрд гривень за останні 8 років. Раніше ДТЕК заявляв, що планує до 2040 стати вуглецево нейтральною.