Богослужбовий твір «Херувимська піснь» композитора Ігоря Філіппова у виконанні хору Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ зайняв перше місце у міжнародному конкурсі композиторів.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, композитор Ігор Філіппов переміг у номінації «Богослужбова духовна музика» I міжнародного конкурсу композиторів християнської духовної музики.

На конкурсі, у якому брали участь представники 15 країн світу, Ігор Філіппов представляв Україну і Десятинний монастир Різдва Пресвятої Богородиці.

Конкурс проходив з 15 жовтня 2020 по 30 травня 2021 року у номінаціях «Богослужбова духовна музика» і «Концертна духовна музика».

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У журі увійшли відомі композитори, музиканти, педагоги, артисти, церковні та громадські діячі.

«Конкурс грає важливу роль у християнському музичному житті. Сучасні композитори з числа переможців обов'язково завоюють серця слухачів. Дякуємо всім учасникам за те, що ви пишете у цьому жанрі, і ваші серця наповнені любов'ю до Бога і бажанням прославляти Творця своїм талантом», - зазначили організатори конкурсу.