Понад 1 тисячу адміністративних протоколів про порушення природоохоронного законодавства склала Держекоінспекція протягом минулого тижня.

«В період з 14 по 21 травня територіальними та міжрегіональними територіальними органами ДЕІ проведено 936 перевірок та складено 1119 адмінпротоколів. Загальна сума збитків, розрахована інспекцією за виявлені порушення, склала майже 13 мільйонів гривень», - йдеться у новині.

Найбільшої шкоди довкіллю протягом тижня було завдано КП «Кролевецьводоканал» у Сумській області.

«Підприємство здійснювало самовільне користування підземними водами протягом понад 2 років. Збитки на загальну суму 4,7 мільйона гривень пред’явлені КП «Кролевецьводоканал», а матеріали з ознаками злочину скеровані до Сумської обласної прокуратури», - роз’яснюється на сайті.

Ще 3,8 мільйона гривень збитків завдано внаслідок засмічення та забруднення важкими металами ділянки на території Брусилівської селищної ради. Супутникові знімки сміттєзвалища ДЕІ отримала від Національного центру управління та випробувань космічних засобів. В результаті перевірки факт засмічення підтвердився, були розраховані збитки, а органу місцевого самоврядування пред’явлена претензія про їх відшкодування.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

«Також понад 1,3 мільйона гривень збитків розраховано за такі порушення:

  • несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів на земельній ділянці в урочищі «Дубина» Тернопільської області;
  • незаконну рубку невстановленими особами дерев в межах гідрологічного заказника місцевого значення «Займище» Чернігівської області.

Матеріали за вказаними фактами передані до відповідних відділків Нацполіції», - зазначається у повідомленні.