У рамках нового договору гірничо-металургійна компанія зобов’язується щомісяця перевалювати через порт як мінімум 1,2 млн тонн вантажів на місяць. Також компанії досягли згоди щодо цінової політики.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства інфраструктури, опублікованому на офіційній сторінці у Фейсбук.

"У рамках контракту зафіксовано безпрецедентне зростання ставки перевалки на 33% - з 4 до 5,3 долара за тонну", - сказано у повідомленні.

Як заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, великі контракти з найбільшими українськими та міжнародними компаніями — те, що дозволяє державним портам стрімко розвиватись.

"Ми очікуємо, що подібних угод ставатиме більше, адже для держави - це збільшення надходжень до бюджету, а для приватних компаній - зростання якості сервісу” — резюмував Кубраков.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як відомо, днями міністр звільнив попереднього в.о. голови порту Сергія Ковшара. Це сталося після гучного скандалу навколо монопольної змови двох портів — МТП "Південного" і "ТІС" проти вітчизняних ГЗК і "Укрзалізниці", через що в Україні у травні фактично зупинилася перевалка руди на експорт. Ковшар вимагав від ГЗК розподілити обсяг перевалки порівну між обома портами, тобто фактично дарував приватному порту своїх клієнтів - попри те, що "Південний" порт в змозі самостійно здійснити такі обсяги перевалки, а його збитки у 21 році вже складають понад 50 мільйонів гривень.

У свою чергу промисловці звернулися до міністра з проханням розібратися у ситуації, де явно має місце монопольна змова. Кубраков відреагував миттєво: звільнив Ковшара і анонсував антикорупційну чистку у підзвітних галузях.