НКРЕКП на засіданні 2 червня відмовилася припиняти махінації і зловживання на ринку електричної енергії.

Про це повідомила народний депутат «Слуга Народу» Людмила Буймістер.

«Сьогодні ранком НКРЕКП проігнорувало всі рішення (для зупинки махінацій – прим.). Комісія залишила без уваги звернення міністра, прохання уряду, здоровий глузд — і дала можливість декільком наближеним трейдерам і надалі паразитувати на всій енергосистемі», - повідомила нардеп від монобільшості.

Вона зазначила, що напередодні після консультацій з Міненерго, урядом і учасниками ринку, були напрацьовані проекти рішення, які зробили би неможливими подальші спекуляції і корупційні схеми, однак всі вони були відкинуті НКРЕКП.

«Групка чиновників з НКРЕКП взяли в заручники всю енергетику. Цілий тиждень йшли консультації на різних рівнях, щоб припинити махінації на енергоринку, які щодня обходяться українцям в десятки мільйонів гривень. Були напрацьовані дієві рішення, які дозволили би швидко виправити ситуацію і припинити зловживання», - зазначила нардеп.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Буймістер зазначила, що сьогоднішнє рішення поставило хрест на репутації чинного складу НКРЕКП.

«Комісія свідомо стала на захист спекулянтів і махінаторів, які грають енергетичну галузь і в першу чергу державний «Енергоатом», - наголосила нардеп від «Слуги народу».