Українська енергетична галузь сьогодні потребує послідовної та системної державної політики, єдиних європейських правил гри для всіх учасників ринку, завив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

"Чим менше ручного управління, тим краще для всіх. Нам важлива послідовність і системність державної політики, єдині правила і сильні інститути", - підкреслив Тімченко.

При такому підході, продовжив генеральний директор ДТЕК, неважливо хто займає крісло міністра енергетики України.

"Бізнес не може відчувати себе або бути залежним від будь-якої посади, але, звичайно, він залежить від того, як регулюється галузь в країні", - зазначив Максим Тімченко.

Раніше повідомлялося, що системні адміністративні втручання в роботу ринку електроенергії, які почалися в вересні 2019 року, негативно вплинули на енергетичну галузь. Штучні обмеження виробників електроенергії, ручне регулювання роботи енергоринку, відсутність реагування на маніпуляції, які спотворювали ринкову конкуренцію, - все це призвело до наймасштабнішої кризи в енергетиці за всю історію незалежної України. Кризова ситуація на оптовому ринку електроенергії дестабілізувала роботу всіх підприємств енергетичної галузі без винятку.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще