У п’ятницю, 4 червня, під Києвом продовжилися розбірки довкола ринку "Столичний". Озброєні тітушки під проводом відомої підприємиці Влади Молчанової, в балаклавах і без розпізнавальних знаків, які проникли на його територію ще напередодні, вночі вчинили погром і спробу рейдерського захоплення. А вранці біля пункту пропуску зібралася ще більша група підтримки нападників (за деякими даними, це люди "Правого сектора" й ще одного загону спецпризначення).

Про це повідомив інформаційний портал "Обозреватель"

Ринок Столичний, фото: Обозреватель
Ринок Столичний, фото: Обозреватель

На місці продовжували чергувати спецназ Національної поліції та силовики Національної гвардії.

За словами очевидців, напередодні після 21:00 щонайменше чотири броньовані мікроавтобуси поліції, а також швидка залишили територію ринку.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ринок Столичний, фото: Обозреватель
Ринок Столичний, фото: Обозреватель

Водночас сьогодні стало відомо, що тітушки Молчанової штурмували "Столичний" уночі і зараз він не працює.

На кадрах, які опинилися в розпорядженні OBOZREVATEL, видно, що нападники завдали пошкоджень майну в одному з павільйонів – виламали пластикові й дерев’яні двері.

Ринок Столичний, фото: Обозреватель
Ринок Столичний, фото: Обозреватель

Як розповів нашому кореспонденту адвокат ТОВ "Продовольчий ХАБ Столичний" Віталій Каплієнко, працівників не пускали на територію невідомі чоловіки, які представлялися співробітниками нової охорони ринку.

Продавців просто зупиняли і розвертали ще на підході. Ті ж організували торгові ряди прямо на дорозі біля "Столичного".

Ринок Столичний, фото: Обозреватель
Ринок Столичний, фото: Обозреватель

Насправді на територію ринку пройти можна, але торговці зазначали, що сенсу людям там ходити немає – у них закуповують усе оптом, для цього потрібні автомобілі, а саме їх і не пускають. Тому вони й розгорнули імпровізований ринок за КПП "Столичного".

Ринок Столичний, фото: Обозреватель
Ринок Столичний, фото: Обозреватель

Опісля 10:20 до людей вийшов поліцейський, запевнивши, що ринок запрацював. Так, автомобілі одразу рушили на його територію.

Пізніше поліцейські почали обходити працівників у павільйонах, з'ясовуючи, чи не було у них крадіжок вночі та чи нічого не пошкоджено.

Ринок Столичний, фото: Обозреватель
Ринок Столичний, фото: Обозреватель

Коротко про події на "Столичному" 3 червня

Із самого ранку тітушки пригнали на ринок авто, стилізоване під бойову розвідувально-десантну машину, й вишикувалися за нею в колону. Поліція перекрила під'їзд мікроавтобусами.

Нападники були в бронежилетах, масках та кевларових касках. Знак для розрізнення – жовтий скотч на лівій руці. У копів вони вимагали вивести "сепарів" із павільйону ринку.

Згодом два взводи силовиків у їхньому супроводі рушили до захопленого павільйону. Всі входи туди було заблоковано, всередині тривали слідчі дії. Також було зафіксовано застосування димових пакетів та петард, без потерпілих.

За словами правоохоронців, невідомі почали виламувати двері на електропідстанції ринку. Туди вирушили озброєні поліцейські, щоб взяти її під охорону.

Паралельно з цими подіями, на в'їзді застрягли вісім фур із товаром. Вони не могли заїхати на територію й вимушено припаркувалися поряд.

До вечора четверга на "Столичному" перебувало приблизно 200 правоохоронців, які намагалися не допустити силових зіткнень. Проте під час цього таки постраждали троє поліцейських. За цим фактом було зареєстроване кримінальне провадження за ч. 2. ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 296 (Хуліганство) ККУ.

Глава поліції Київщини Андрій Нєбитов заявив, що суперечка між суб'єктами господарювання з власності на цю адміністративну будівлю відбувається тривалий час. Він підкреслив, що правоохоронці не можуть втручатися в комерційний процес або судовий спір, а лише попереджають вчинення хуліганських дій і нанесення тілесних ушкоджень.